Kenmerkend voor de derde verdieping is het mooie uitzicht over bijvoorbeeld het daklandschap van Amsterdam. Het vloeroppervlak van de appartementen is respectievelijk ca.: 56 mē (nr. 11), 66 mē (nr. 12), 74 mē (nr. 13), 45 mē (nr. 14),
72 mē (nr. 15) en 77 mē (nr. 16). Via een vaste trap hebben alle bewoners middels een electrisch te openen “scheepsluik” toegang tot het dakterras. Het uitzicht hiervandaan is werkelijk uniek. Het bijzondere gevoel dat het Amsterdamse daklandschap geeft, kunt u alleen ter plekke ervaren!

Iedere bewoner heeft de beschikking over een berging die zich in de kelder van het complex bevindt. De berging is bereikbaar via een trap. Vanuit de hal kan men middels de lift of trap naar de bovengelegen verdiepingen.

Bewoners komen via de entree in de Gravenstraat op de begane grond het trappenhuis van het pand binnen. Naast de twee zeer grote appartementen van meer dan 170 mē hebben de overige appartementen een oppervlakte variërend van ca. 55 mē tot ca. 75 mē. Alle woningen hebben hun eigen unieke karakter. Sommige appartementen hebben uitzicht op de levendige winkelstraat en sommige zijn uitgerust met een Frans balkon. Andere appartementen liggen iets meer teruggetrokken en kijken uit op de wat rustigere Eggerstraat. De woningen in de middenzone van het pand hebben een binnenterras grenzend aan het lichthof waardoor het daglicht vrij spel heeft. De appartementen op de eerste verdieping hebben een vloeroppervlakte van respectievelijk ca.: 74 mē (nr. 1),
76 mē (nr. 2), 74 mē (nr. 3), 55 mē (nr. 4) en 176 mē (nr. 5).

De verschillen met de eerste verdieping zijn niet groot. Het lichthof in de middenzone van het pand is in tegenstelling tot de eerste verdieping vanaf de tweede verdieping niet te betreden. Alle woningen kunnen echter gebruik maken van het algemene dakterras op het dak met magnifiek uitzicht over de daken van de Nieuwe Kerk en op het paleis op de Dam. De appartementen hebben een vloeroppervlakte van respectievelijk ca.: 80 mē (nr. 6), 76 mē (nr. 7), 74 mē (nr. 8), 55 mē (nr. 9) en 170 mē (nr. 10).

txtberging

Impressie van woning 4/9

Impressie van woning 5/10

Impressie van woning 1/6